Autumn to the Heart : Day 2(Busan Part 1) ~ Gamcheon Cultural village.


Salam Readers..


AnnyeongHaseyo..

 Mari kita sambung cerita kekoreakekita Day 2 Part1
Gamcheon Cultural Village - Santorini of the East


Anda terlepas cerita sebelumnya mari baca dulu

#Gamcheon Cultural Village - Santorini of the East

Busan Station, Line 1 - Toseong Station, Exit 6.aliran sinpyeong.Jalan terus
sampai simpang dan ke kanan. Sampai Busan cancer centre . depan
hospital ada bus stop.Take mini bus no. 2 or 2-2 .

http://lollista.blogspot.com/
Information di Map . Info just for all of you 

Keesokan hari kami memang berniat nak follow jalan yang dijumpai di blog sebagai rujukan tapi Amy (receptionist girl) yang sangat baik hati, cakap better naik teksi jimat dan sampai straight depan Counter Information. Siap tuliskan dalam Hangul dan suruh kami tunjukkan sahaja pada Ahjusshi teksi tu. Dia nampak muka kami yang agak was-was disebabkan kami risau tertipu dia siap cakap don't worry dan kasi tips #tips1 kalau Ahjusshi tu tipu tangkap gambar ID dia nanti dia akan reportkan Ahjusshi tu bila kami dengar sangat- sangat lega.

http://lollista.blogspot.com/
Naik teksi dari Guesthouse dekat je rupanya ^_^ 

Kami menaiki teksi dari Mr Egg Original Hostel menghala ke arah Gamcheon Cultural village dalam pukul 7.30pagi. dan harga teksi kami cuma 3000Won (Kami bertiga jadi 1000Won seorang dan yang penting kami tak penat nak tukar train kepada bas). Perama sekali beli Map di kaunter jangan risau masuk dari mana pun ada kaunter jualan Map 2000Won(beli 1 je kongsi 3orang). Kami ingat kami dah awal tapi bila sampai ada yang lagi awal rupanya, dan yang terbaiknya kami jumpa tourist malaysia yang datang tanya dah jumpa tak stamp ni stamp itu haha patutlah dia tanya rupanya kami dah masuk dari jalan keluar tapi kalau ikut map memang situ no1 ..hmm musykil juga masa tu tapi layan jelah ramai je yang follow jalan tu dengan kami.

http://lollista.blogspot.com/
Pasu bunga seluar yang dah kering kontang(Autumn katakan Luruhlah jadinya) menyambut kami ^_^

Bila ada Ahjusshi tu nampak kami terpinga -pinga ( Haha bukan sebab tak tahu jalan tapi dah pancit) bersungguh sekali Ahjushi tu terangkan tapi dalam bahasa korea terpinga dibuatnya sekali ada tourist explain Ahjusshi tu cakap kami dah terlepas satu Stamp. Actually tak terlepas pun cuma tak tahu kena amik stamp kat situ, Haha tak apalah malas dah nak patah balik tapi walaupun macam tu dia semangat bersungguh tolong kami terharu sangat.

http://lollista.blogspot.com/


http://lollista.blogspot.com/
Ni lah tempat yang terlepas tu Little Museum ^_^

Haha dan bila dia tengok muka kami yang macam "Blur:" dia tunjukkan tempat stamp yang lain dan terdekat dengan kami hehe, Kamsahamida Ahjussi ^_^. Bayangkan sepanjang kami melalui Gamcheon Cultural village ni sangat kagum dengan tahap kebersihan dia Almaklum tarikan pelancong kan dan yang terbaiknya tukang bersih @ lebih spesifiknya Volunteer yang bersih kan Kampung ni yelah Ahjumma yang boleh kata sebaya Ibu dan Ayah kita yang hampir 60 tahun tak silap. Mereka ni waktu kami sampai tengah Row call (Haha perjumpaan pagi) kami dah jalan jauh dah alih-alih mereka dah depan kami. Kami dah termengah - mengah mereka relaks je jalan laju kutip sampah masuk plastik. Haha mereka lalu sebelah kami pandang pelik je tengok kami lelah lepas nafas Haha( okey stedi2x jangan buat malu orang kampung)

http://lollista.blogspot.com/
Tengoklah arah Ikan kayu ni betullah arahnya kan3x ^_^

http://lollista.blogspot.com/
Siap pakai Snow cap tu 

http://lollista.blogspot.com/
Pemandangan ni Tak ingat bumbung yang mana tapi di bumbung tu ada peti pos ..

http://lollista.blogspot.com/
View dari bumbung Community Center cantikkan macam lego 

http://lollista.blogspot.com/
Tangga penguin ni buat rasa orang nak naik atas ^_^
lollista.blogspot.com
Wah Akhirnya kami bertiga dapat bergambar dengan Little Prince di Gamcheon Village

oh by the way tujuan utama ke sini ofcourse nak lawat kampung ni tapi yang penting nak lawat tempat runnning man punya episod yang ada Choi Ji Woo tu Almaklum Busan ni kampung halaman dia of course dia duta Busan kan kiki. Actually dah tahu bangunan tu yang mereka jadikan tempat rakaman pernah baca di blog blogger lain. tapi tak sangkat tempat tu kecik je sebenarnya dalam tv nampak luas. Haha settle dah puas dapat bergambar dan Selfie then kita turun nak pergi Bas station nak naik bas pergi Taejongdae pulak ^_^, by the way dapat juga jejak kaki kat sini lepas kempunan selepas tonton Myo dan Wak Doyok datang dalam #kekoreakekita

http://lollista.blogspot.com/
Yeay jumpa tingkat atas sekali di Bangunan Community Centre http://lollista.blogspot.com/
Stamp yang dapat hasil tangkapan disana walaupun tak penuh Ahjumma tu kasik juga Postcard ^_^

Nantikan Entry seterusnya...Part 2 pulak ^_^

Previous
Next Post »
0 Komentar

Selamat Datang dan Selamat Mengomen..^_^